Privélessen Nederlands in Utrecht

Over mij

Mijn naam is Maik Arets, en ik heb sinds 2015 mijn eigen bedrijfje als privédocent Nederlands. Ik geef op alle niveau's les, van beginners tot gevorderden. Verder ben ik voornamelijk werkzaam in Utrecht.

Ik geef les aan individuele studenten of kleine groepjes die beter Nederlands willen leren spreken voor hun werk, voor sociale redenen of om een examen te halen (bijvoorbeeld het inburgeringsexamen). Ook geef ik les op locatie, bij bedrijven.

Wil je weten wat ik voor je kan doen, of wil je me contacteren om met lessen te starten? Stuur me dan een email met wat informatie over je huidige niveau, wat je wil bereiken, en wanneer je beschikbaar bent.

Meer informatie over de niveau's waarop ik lesgeef, de inburgering, en feedback van studenten van Dutch in Utrecht kan op de website worden gevonden.

Niveau's

Als je een beginner (A0-A2) bent, dan is een cursus om je naar A2 niveau te tillen waarschijnlijk het beste voor je. Geschikte boeken op dit niveau zijn: ‘De Opmaat‘, ‘Totaal‘, en ‘Nederlands in Actie‘.

Op A2 niveau kunnen studenten:

Korte gesprekken en het nieuws begrijpen
Korte teksten, menu's of brochures lezen
Eenvoudige boodschappen brieven of memo's lezen
Hun mening geven in eenvoudige gesprekjes

Voorbeeldvragen die studenten op dit niveau kunnen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: "Wat ga je na deze cursus Nederlands doen?", "Wanneer spreek je perfect Nederlands?", "Wat zijn je plannen voor komend jaar?", "Kan je goed met het openbaar vervoer reizen in je land?", en "Blijf je in Nederland wonen, of wil je terug naar je eigen land?"

Halfgevorderd (A2-B1)

Ben je halfgevorderd? Dan is een cursus voor B1 niveau misschien beter. Geschikte boeken zijn: ‘De Sprong‘, ‘Totaal 2‘, en ‘Nederlands in Actie‘.

Op B1 kunnen studenten:

Gedetailleerde informatie begrijpen, inclusief technische informatie en tv programma's
Feitelijke en argumentatieve teksten lezen
Recensies, essays en samenvattingen schrijven
Complexere gesprekken voeren in minder voorspelbare contexten

Voorbeelden van tv programma's die studenten op B1 niveau redelijk kunnen begrijpen zijn bijvoorbeeld "Tussen Kunst en Kitsch", waar de waarde van objecten geëvalueerd wordt, en "Boer Zoekt Vrouw", waar Nederlandse boeren op zoek gaan naar een partner.

Gevorderd (B1 en hoger)

Als je Nederlands gevorderd is, dan is een cursus op maat waarschijnlijk een goed idee. Wil je Nederlands leren en is je niveau hoger dan B1? Stuur me dan een email via de contactinformatie onderaan de pagina.

Lessen op maat

Je kan goed Nederlands spreken maar je wil meer grammatica oefenen? Of misschien ken je de regels van de taal, maar heb je meer oefening nodig om actiever deel te kunnen nemen aan gesprekken, beter te kunnen luisteren of schrijven? Stuur me dan een email met daarin dat je geïnteresseerd bent in lessen op maat en leg kort uit waarom. Door middel van een (gratis) intake kunnen we dan proberen goed materiaal en een prettige lesdynamiek te vinden.

Inburgering

Je moet inburgeren als je de Nederlandse nationaliteit wil hebben. Sinds 2013 bevat het examen één deel cultuur en vier delen taal, met lezen, luisteren, spreken, en schrijven. Je kunt het hele examen afleggen of een examendeel doen, en je kan gezakte delen herkansen

De cursus die ik aanbied om je voor het examen voor te bereiden is eigenlijk een maatwerk cursus, maar tegen een lager tarief. Ik kan je helpen met het hele examen, of met een gedeelte, en ik werk altijd met authentiek oefenmateriaal. Heb je interesse? Klik dan op "Registreer" in het menu, en stuur me een email met de gevraagde informatie. Laat me ook weten dat het je doel is het inburgeringsexamen te halen.

Meer informatie over het examen zelf, inclusief wat er gevraagd wordt en hoe het beoordeeld wordt, kan hier worden gevonden.

Recensies

display this

Is bereid zich aan te passen aan de student. Goed gebruik van de Engelse taal om uit te leggen.

Alex Moulopoulos, 27, student

display this

Leuke studeeromgeving, goede techniek

Roberta, 28, olie ingenieur

display this

Flexibiliteit, beschikbaarheid, lage prijzen.

Maria Luisa, 30

display this

Hij past zich aan, begrijpt wat er mist, en helpt de student zich te verbeteren.

Ebru Dargan, 27, product technologieën

display this

Veel grammatica oefeningen, goede uitleg.

Anna Ciepela, 26, grafisch ontwerper

display this

Leuke docent, goede vibes in de les.

Orestis Petrakis, 27, apotheker, muzikant

display this

Goed, Engels, Nederlands en evaluatie van mijn voortgang.

Nina Chatsisvili, 28, doctoraal student

display this

Geduldige docent. Geeft belangrijk materiaal om in Nederland te wonen en werken

Orestis Dimitriadis, 29, muzikant

display this

De lessen waren gebaseerd op wat ik nodig had. Maik's ervaring en competentie als docent werden ondersteund door zijn leuke karakter, waardoor het leerproces makkelijker en leuk werd.

Marco Perego, 28, grafisch ontwerper

display this

Ontspannen, kalme omgeving, goed om een taal te leren. Erg tevreden.

Arnau Rovira Bascompte, 23, muzikant

Ben je een (voormalig) student van mij en wil je een evaluatie insturen? Klik dan hier om een formulier te downloaden. Dit kan je dan via email naar me sturen of persoonlijk afgeven.

Prijzen

Lessen voor beginners € 25,00 per uur
Lessen voor halfgevorderden € 25,00 per uur
Lessen op maat € 27,50 per uur
Lessen voor het inburgeringsexamen € 25,00 per uur
Lessen bij bedrijven Op aanvraag

* Een korting van 40% is mogelijk voor de tweede en derde student van een groepje dat samen les wil hebben.

** Skype lessen zijn ook beschikbaar. Informeer via email naar de mogelijkheden.